2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet.

Vanaf je 16e verjaardag mag je theorie-examen doen voor je B-rijbewijs.
Een half jaar later als je dus 16,5 bent mag je starten met je praktijkrijlessen.
Vanaf je 17e verjaardag mag je praktijkexamen doen. Als je hiervoor slaagt ontvang je je rijbewijs. Dit is een “normaal” rijbewijs.

Het enige verschil is dat je tot je 18e verjaardag alleen onder begeleiding van een coach mag rijden. Deze coach mag je zelf uitkiezen. In totaal kun je vijf mensen opgeven als begeleider (coach). Onder begeleiding van je coach doe je rijervaring op waardoor je een kleinere kans hebt om bij een ongeval betrokken te raken of om een boete voor een verkeersovertreding te krijgen.
Niet iedereen kan zomaar coach worden: hij / zij moet minstens 27 jaar oud zijn en vijf jaar een Nederlands rijbewijs hebben.

Op het moment dat je start met je rijlessen vraag je de begeleiderspas aan. Als je dan je examen gehaald hebt dan kun je tot je 18e “zelfstandig” onder begeleiding van je coach in Nederland rijden. Op je 18e verjaardag mag je afscheid nemen van je coach(es) en kun je zelfstandig de weg op.

Je rijbewijs is ook geldig voor het rijden op een brommer of scooter. Voor het rijden op je brommer of scooter hoef je niet begeleid te worden door 1 van je coaches.

Rijschool BegeLeiden heeft diverse lespakketten en/of losse lessen waarbij je in je eigen tempo je rijbewijs kunt halen. Kijk voor de verschillende pakketten en aanbiedingen op de pagina
Prijzen en pakketten.